Spring Jakarta Salad met Loempia’s

Week Zonder Vlees: wij doen mee!

Tekst gaat onder afbeelding verder Spring Jakarta Salad met Loempia’s

We trappen de Nationale Week Zonder Vlees af in Oosterse sferen: Spring Jakarta Salad met overheerlijke loempia’s.

Met een ijskoude week achter de rug, hebben wij stiekem wel weer zin in wat meer zon. Met dit recept krijg je gegarandeerd lentekriebels! Daarnaast is dit gerecht een heerlijk voorproefje van al het lekkers dat Cafe Jakarta binnenkort te bieden heeft. In het restaurant van Hotel Jakarta, dat eind mei haar deuren opent, komen ‘West’ en ‘Oost’ letterlijk bij elkaar. Bijzondere fusion gerechten, op moderne wijze gepresenteerd.

Namens de chefs van Cafe Jakarta, Rendy Reanaldy en Stephane Besse: Happy cooking!

Recept voor 1 Jakarta Spring Salad en 3/4 loempia’s.

Recept details

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig voor de 'Spring Jakarta Salad':
  • 1 krop boter sla
  • 2 stuks radijs
  • ½ venkel
  • 2 stuks bospeen
  • 10 stuks Cherry tomaten
  • 30 gram verse Dille
  • Uiteraard met een heerlijke dressing:
  • 20 ml. sushi vinegar
  • 10 gr. sesamzaad geroosterd
  • 20 ml. sesam olie
  • 10 ml. soja saus
  • Limoensap van een halve Limoen
  • Dit heb je nodig voor de loempia's:
  • ½ spitskool
  • 1 winterpeen
  • 100 gr. paddenstoelen
  • 2 st. bosui
  • 1 st. sjalot
  • 2 st. knoflook
  • 40 ml. soja saus
  • Loempia vellen
  • Snufje zout, witte peper en suiker
  • Maak de loempia's af met een zoet zure saus:
  • 10 gr. gember
  • 1 st. sjalot
  • 1 st. chili
  • 2 st. knoflook
  • 50 gr. suiker
  • 1 st. limoen sap
  • ½ liter water
  • Snufje zout & maizena,
  • 10 ml. zonnebloem olie

Bereiding

  1. 1

    Voor de Spring Salad: 

    Was de krop botersla, snij de groenten dun en de cherry tomaten in partjes.

    Rooster de sesamzaadjes kort in de pan.

    Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom, en giet deze samen met de sesamzaadjes langzaam in de krop sla.

  2. 2

    Voor de loempia’s:

    Snij de groenten voor de loempia fijn, snij de knoflook en de sjalot, bak de sjalot en de knoflook samen om de aroma te krijgen. Voeg daaraan vervolgens de groenten toe, breng op smaak met zout, sesam olie, soja saus, zout, witte peper en suiker. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een vergiet.

    Verdeel het mengel over de loempia vellen en pak deze stevig in.

    Frituur de loempia’s ongeveer 4 á 5 minuten op 180 graden

  3. 3

    Voor de zoet zure saus:

    Snij al de ingrediënten fijn, maak de pan heet met olie en doe vervolgens de ingrediënten in de pan. Bak ze heel kort en voeg daarna het water toe, breng op smaak met suiker, zout en limoensap. Laat de saus inkoken en doe daarna de maizena erbij tot de gewenste dikte.

Happy cooking!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst