Geluk aan een stokje!

Waan je in Indonesië met dit recept voor de lekkerste saté!

Recept details

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 500 gram pinda’s
  • 20 gram laos
  • 25 gram chilipeper
  • 5 kaffirblaadjes
  • 120 gram ABC ketjap manis
  • Water

Bereiding

  1. 1

    Snijd de kip in kleine stukken en rijg ze op een paar stokjes.

  2. 2

    Voor de marinade: schil de knoflook en snijd in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten samen en roer goed. Leg de kipspiesjes in de marinade. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de marinade. Leg op een bord en zet het twaalf uur in de koelkast voordat je er verder mee aan de slag gaat.

  3. 3

    Voor de satésaus: gebruik een blender of vijzel om de kaffirblaadjes, chili en laos te mengen. Rooster de pinda’s in de oven en houd 100 gram apart om te vermalen. Meng de rest met het chilimengsel en de ketjap manis tot je een gladde textuur krijgt.
    Voeg wat water toe wanneer je de satésaus opwarmt om de juiste consistentie te krijgen.

  4. 4

    Grill de saté op de grill of in een pan. Serveer met gele kokosrijst, koriander en een rood pepertje. Ook lekker met saus erbij en knapperige uitjes.

    Happy cooking!