Maak kennis met Ákos (Bartender & Mixologist NY Basement – Hotel New York)
Sinds februari 2023 is Ákos Hoffman een vaste kracht achter de bar van NY Basement. Net afgestudeerd van de bartenderschool en een passie voor het vak, stortte hij zich vol enthousiasme in de wereld van cocktails. “De basics kende ik, maar het was de praktijk die me écht uitdaagde,” vertelt hij.
Inmiddels ontwikkelt hij de cocktailmenu’s van NY Basement, waarbij hij telkens inspeelt op trends en smaken. Van rum en tiki-drinks tot Japans geïnspireerde creaties en cocktails afgestemd op de fine dining-keuken van de NY Basement, Ákos weet als geen ander hoe hij smaak, beleving en creativiteit combineert.
De klassieker: Pornstar Martini
De Pornstar Martini blijft een absolute favoriet aan de bar, maar bij NY Basement krijgt deze klassieker een eigen twist. “Iedereen kent ‘m, dus we wilden er iets eigens van maken,” zegt Ákos. De toevoeging van citroengras en kokosnoot foam zorgt voor een verrassend nieuwe smaak!
Maar wat combineer je nou met zo’n klassieker als de Pornstar Martini? Hij vertelt het je graag: “Passievrucht en witte chocolade zijn de perfecte match. Denk aan een dessert met witte chocolade, zoals een witte chocolade panna cotta. Maar oesters? Dat is echt een no-go!”
Ákos’ favoriet: een rokerige creatie
Als het aan Ákos ligt, is er één ingrediënt dat altijd een plekje verdient aan de bar: Mezcal. “Het is een Mexicaanse spirit met een rokerige, zoete smaak. Perfect voor cocktails met karakter.”
Zijn favoriete cocktail? Eentje die hij zelf bedacht heeft en nog naamloos is. Maar het recept? Dat deelt hij graag!
Zo maak je ‘m thuis:
- 45 ml Tequila
- 15 ml Mezcal
- 25 ml Corn liquor
- 5 ml Agave nectar
- 2 dashes Orange bitters
Roer alle ingrediënten in een mixing glass en schenk het uit over ijsblokjes in een tumblerglas. Garneer met een citroentwist voor een frisse kick.
Fout ontdekt? Laat het ons weten!
Er zijn 0 reacties geplaatst