Waterzooi is een typisch gerecht uit Vlaams-België. Het wordt klassiek opgediend als soep met brood. De versie die wij in The Market Hotel serveren hebben we in een modern jasje gestoken. Mooie, verse producten, gestyled op het bord. Wij trekken een mooie bouillon van visgraten en verse groenten. Hierin worden de groenten en schaal- en schelpdieren verwarmd.
Om dit gerecht een Nederlands tintje te geven gebruiken wij vis en schelp- en schaaldieren uit onze eigen Noordzee!
Ingrediënten
80 gram verse makreelfilet
80 gram verse kabeljauwfilet
30 gram Hollandse garnalen
6 stuks verse kokkels
6 stuks verse Zeeuwse mosselen
3 stuks regenboog bospeen
3 krielaardappels
2 stengels zeekraal
1 witte asperge
1 stengel snijboon
150 ml visbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
1 stengel bosui
Partje citroen
2 stuks aardappelpapier
Takje Salad Pea
Bereiding
Verwarm de visbouillon en gaar hierin zachtjes de mosselen, kokkels en groenten. Bak ondertussen de makreel en kabeljauw op de huid tot de juiste cuisson. Style de groenten en de vis op het bord en garneer het geheel af met zeekraal, aardappelpapier en Salad Pea.
Cor Alders is chef-kok van The Market Hotel in Groningen. Hij is creatief en vindingrijk met het combineren van verschillende culturen en smaken. Zijn vele reizen door Azië en diverse authentieke kookcursussen zorgen voor een schat aan ervaring. Met de uitdaging om midden in Groningen de klassieke Nederlandse keuken in een modern jasje te zetten, komt de creativiteit tot leven in de menukaart.