Dé tip van NY Basement, Hotel New York
Recept details
- Hoeveelheid: 4 porties
- Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram tonijn
- 1 bosui
- Kerrie-olie
- 4 gamba's
- Galiameloen
- Cantaloupemeloen
- Verse mayonaise
- Wasabi
- Dille
- Peterselie
- 1 flespompoen
- Sinaasappel
- Gember
- Sereh
- Tempurameel
- Rode peper
- Kerriepoeder
- Kletskoppenbeslag:
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 40 gr boter
- 60 gr bloem
- 30 gr witte sesam
- 30 gr zwarte sesam
- 1 tl sambal
- 2 el jus d'orange
- 2 el water
Bereiding
- 1
Pof de pompoen in de oven met geraspte sinaasappel, gember en sereh. Draai daarna tot een gladde crème in de keukenmachine.
- 2
Maak een verse mayonaise en draai de helft in de keukenmachine fijn met verse dille en peterselie, meng de andere helft met wasabi.
- 3
Maak het kletskoppenbeslag door alle ingrediënten te mengen. Bak de kletskoppen af in kleine, ronde vormpjes.
- 4
Boor bolletje galia- en cantaloupemeloen uit met een parisienneboor.
- 5
Snijd de tonijn tot tartaar en meng met fijngesneden bosui en kerrie-olie, breng op smaak.
- 6
Doe de tonijntartaar in een ronde steker. Verdeel over de ene helft de meloenbolletjes, de pompoencrème en de 2 soorten mayonaise. Schik de kletskoppen ertussen en werk af met de takjes cress.
- 7
Maak een tempurabeslag met daarin rode peper en kerrie. Draai de kroepoek tot fijn poeder. Maak de gamba’s schoon en haal vervolgens door de tempura en de kroepoek. Frituur 2 minuten tot de kroepoek mooi bruin en krokant is.
- 8
Leg de gefrituurde gamba op de helft van de tartaar die nog leeg is en serveer direct.
Gerecht samengesteld door Edward de Ridder, chef-kok in NY Basement