Dé tip van NY Basement, Hotel New York

Recept details

  • Hoeveelheid: 4 porties
  • Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram tonijn
  • 1 bosui
  • Kerrie-olie
  • 4 gamba's
  • Galiameloen
  • Cantaloupemeloen
  • Verse mayonaise
  • Wasabi
  • Dille
  • Peterselie
  • 1 flespompoen
  • Sinaasappel
  • Gember
  • Sereh
  • Tempurameel
  • Rode peper
  • Kerriepoeder
  • Kletskoppenbeslag:
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 40 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 30 gr witte sesam
  • 30 gr zwarte sesam
  • 1 tl sambal
  • 2 el jus d'orange
  • 2 el water

Bereiding

  1. 1

    Pof de pompoen in de oven met geraspte sinaasappel, gember en sereh. Draai daarna tot een gladde crème in de keukenmachine.

  2. 2

    Maak een verse mayonaise en draai de helft in de keukenmachine fijn met verse dille en peterselie, meng de andere helft met wasabi.

  3. 3

    Maak het kletskoppenbeslag door alle ingrediënten te mengen. Bak de kletskoppen af in kleine, ronde vormpjes.

  4. 4

    Boor bolletje galia- en cantaloupemeloen uit met een parisienneboor.

  5. 5

    Snijd de tonijn tot tartaar en meng met fijngesneden bosui en kerrie-olie, breng op smaak.

  6. 6

    Doe de tonijntartaar in een ronde steker. Verdeel over de ene helft de meloenbolletjes, de pompoencrème en de 2 soorten mayonaise. Schik de kletskoppen ertussen en werk af met de takjes cress.

  7. 7

    Maak een tempurabeslag met daarin rode peper en kerrie. Draai de kroepoek tot fijn poeder. Maak de gamba’s schoon en haal vervolgens door de tempura en de kroepoek. Frituur 2 minuten tot de kroepoek mooi bruin en krokant is.

  8. 8

    Leg de gefrituurde gamba op de helft van de tartaar die nog leeg is en serveer direct.

Gerecht samengesteld door Edward de Ridder, chef-kok in NY Basement