WestCords toppers

Bij WestCord werken natuurlijk alleen maar toppers, maar hun getoonde flexibiliteit en werkethiek in het afgelopen jaar is bewonderenswaardig te noemen. Ze werkten op diverse afdelingen én zelfs in andere hotels, ook als deze aan de andere kant van het land lagen. Covermodellen Mariëtte Winters en Ron Bus komen allebei uit (de buurt van) Groningen en stonden te poppelen om in het nieuwe Market Hotel aan de slag te gaan! We vroegen hen naar hun ervaringen.

Tekst gaat onder afbeelding verder WestCords toppers

Mariëtte Winters | Front Office Manager  

Hoe ben je je carrière bij WestCord gestart?
‘Dat is alweer dertien jaar geleden, toen ik in 2008 begon met mijn stage bij Hotel Noordsee op Ameland. Het was niet per se mijn plan om in een hotel te gaan werken, maar ik wilde gewoon graag naar Ameland! In Hotel Noordsee heb ik de liefde voor het vak ontdekt. Gasten vriendelijk verwelkomen, net dat extraatje bieden en een beleving geven die hen nog lange tijd bijblijft, dat vind ik het mooie aan het vak. Na Ameland ben ik in 2014 gestart op het ss Rotterdam. Een geweldige ervaring om op een historisch schip te werken!’

En nu werk je in Groningen!
‘Ik ben geboren en getogen in het noorden van Nederland, dus ik wilde niets liever dan hier in de buurt in een hotel van WestCord gaan werken. Vaak genoeg heb ik geopperd bij meneer Westers, op een hotel in Groningen te openen, haha. In juli 2016 kwam het mooie bericht dat WestCord hier een hotel ging bouwen. Meteen riep ik: het maakt niet uit voor welke functie, ik ga naar Groningen!’

Op 1 mei 2021 is het hotel geopend.
‘Het was echt een rollercoaster! We hebben er met z’n allen zó naartoe geleefd. Initieel zouden we vorig jaar juli opengaan, maar door complicaties aan de gevel liep de opening vertraging op. En toen kwam er ook de lockdown. In de steden was het rustiger in verband met COVID-19, maar op Waddeneilanden was het topdrukte in de hotels. Ik ben toen een aantal maanden naar WestCord Hotel Schylge Terschelling gegaan om collega’s daar te ondersteunen, waar ik enorm van heb genoten.’

Wat maakt The Market Hotel Groningen by WestCord zo uniek?
‘We richten ons op de stad zelf en bieden voor zowel locals als toeristen een plek waar ze welkom zijn voor een kop koffie, lunch op het terras of goed diner. De hele begane grond bestaat uit horeca, waar gasten in diverse zaken zoals in Café Albert kunnen eten en drinken. Daarnaast hebben we 123 heel fijne hotelkamers. We draaien het in Groningen dus als het ware om: we zijn geen hotel met een restaurant, maar we hebben diverse horeca mét in hetzelfde pand een hotel.’

Waar kijk je naar uit?
‘Ik hoop dat we zo’n hoge mate van gastvrijheid en kwaliteit neer kunnen zetten, dat als mensen The Market Hotel horen ze meteen denken aan de topsfeer en gezelligheid! Elke dag mag ik onder de mensen zijn, ik zit niet opgesloten op kantoor, dus ik begeef mij continu bij gasten en proef en ruik de sfeer. Mijn collega’s noemen mij vaak “de Mariette experience”, haha! Omdat ik met iedereen een praatje maak. Het persoonlijke contact met gasten en een band opbouwen vind ik het allerleukste aan mijn baan.’

Ron Bus – F&B Manager

Hoe ben je je carrière bij WestCord gestart?
‘Oorspronkelijk ben ik met een vakantiebaan begonnen bij WestCord Hotel de Wadden op Vlieland en dat beviel zo goed dat ik nooit meer ben weggegaan! Ook al is WestCord in theorie een keten, zo voelt het absoluut niet. We zijn een grote familie. Ik heb de kans gekregen F&B Manager te worden van WestCord Strandhotel Seeduyn, ook op Vieland, wat ik jaren met veel plezier heb gedaan. Wel begon ik het vaste land te missen en wilde ik wat dichter bij familie zijn die in Drachten woont. Toen ik hoorde over de plannen van The Market Hotel in Groningen was voor mij de keuze snel gemaakt. Eind 2018 was duidelijk dat ik de functie van F&B Manager mocht vervullen en vanaf dat moment ben ik nauw betrokken geweest bij het proces.’

Hoe zag dat proces eruit?
‘We kregen veel vrijheid. Zo heb ik actief meegedacht over de inrichting van de bar, de capaciteit, de systemen waar bestellingen op binnenkomen, noem maar op. Naast het café en restaurant hebben we ook een bakkerij en volgend jaar komt daar een dakterras bij. Aan de voorzijde van het pand zit tevens een enorm groot terras en we serveren natuurlijk ook iedere ochtend ontbijt. We zijn 24/7 open. Je bent dus op elk moment van de dag welkom!’

Hoe ziet het F&B-concept eruit?
‘Het is een Nederlandse keuken in een modern jasje, waarbij we de geschiedenis van de locatie van het pand hebben gebruikt als kapstok. The Market Hotel is gebouwd op exact dezelfde plek als waar Willem Albert Scholten – een Groninger die leefde van 1819 tot 1892 en wie wordt gezien als ’s werelds eerste landbouwindustrieel – heeft gewoond met zijn familie. Vanwege de historische verbintenis en het verhaal van deze bijzondere Groninger is ervoor gekozen om het restaurant in The Market Hotel naar Willem Albert Scholten te vernoemen. Als eerbetoon én als herinnering aan onze gezamenlijke geschiedenis. Café Willem Albert op de begane grond biedt de mogelijkheid om uitgebreid te dineren, een borrel te doen aan de bar of op het ruime terras. ’s Zomers is het heerlijk vertoeven op het terras aan de Grote Markt en kun je urenlang genieten van de zon en de gezellige stadse drukte.’

Hoe was de opening?
‘Superleuk! We hebben er zo lang naar uitgekeken, we stonden te popelen! We konden niet zo groots openen zoals we hadden gewild wegens RIVM-maatregelen, maar het was een fantastische dag met mooi weer en we hebben louter positieve reacties gekregen. Ik hoor veel om me heen dat dit er nog niet was in Groningen en een warme toevoeging is aan de stad. Het pand heeft internationale allure, waar het warm en gezellig is.’

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst